Khidmat Keyword Research

Anda beberapa sebab kenapa orang menggunakan Google yang mungkin berkaitan dengan bisnes.

Pertama, mereka nak cari maklumat mengenai produk dan servis.

Kedua, mereka nak tahu apakah review, testimoni dan maklumbalas daripada pengguna yang telah menggunakan produk anda.

Ketiga, mereka nak tahu dimanakah mereka boleh dapatkan produk dan servis yang boleh menyelesaikan masalah pelanggan.

Jika anda nak dapatkan ramai pelanggan hanya dari website, tetapi brand anda belum cukup popular, dengan keyword research anda boleh beat the competition.

Apa yang akan anda dapat?

Daripada keyword research ini, anda boleh tahu apakah keyword yang ramai orang cari di internet, volume tau jumlah carian bulanan, trend, Keyword Density, Cost Per Click, Competition dan lain-lain.

Bagaimana Keyword Research ini boleh membantu?

Apabila anda dah tahu keyword yang popular dan ramai cari setiap bulan, anda boleh setting pada website anda supaya muncul dalam page pertama di Google.

Contohnya, jika ada orang cari ‘web design malaysia‘. Jumlah volume ialah 1,800 sebulan. Maka secara purata, sehari ada 60 orang yang mencari servis tersebut di Google.

Jika website anda muncul dalam page pertama, ada kemungkinan 10% daripada 60 orang tersebut akan klik pada website anda. Anda akan dapat 6 pengunjung website anda yang berpotensi menjadi pelanggan!

Apa nak buat bila dah dapat maklumat tersebut?

Selepas anda dah dapat maklumat tersebut, anda perlu optimize kan website anda. Inilah namanya kerja SEO atau Search Engine Optimization.

  1. Letak keyword dalam Tajuk website
  2. Letak keyword dalam Tajuk artikel blog atau page
  3. Letak keyword dalam snippet atau ringkasan artikel

Bagaimana nak tempah?

Anda boleh klik pada butang di bawah untuk ke borang tempahan. Hanya perlu masukkan nama, email, no telefon dan keyword yang anda ingini.

Harga servis

Harga ialah RM 15 untuk 1 seed keyword. Kami akan beri 100 keywords yang paling popular (high volume). Kami juga akan tapis ikut lokasi Malaysia sahaja. Sila maklumkan jika nak negara yang berbeza.

Soalan Lazim

Adakah data tersebut sah dan boleh dipercayai?

Kami menggunakan data daripada SEMrush, sebuah penyedia servis untuk SEO dan PPC yang dipercayai dikalangan digital marketer.

Bagaimana nak tahu berkesan?

Selepas menggunakan keyword tersebut pada website anda, anda boleh check ranking dari masa ke masa. Paling mudah anda boleh gunakan Whatsmyserp atau install app SEO SERP mojo – Rank Tracker

Adakah saya perlu ada website sendiri?

Keyword research ini sesuai untuk yang ada website atau blog sendiri. Anda boleh gunakan platform seperti Blogger dan WordPress.com jika ingin mencuba.